Britt sallingboen har skrevet 12 bøger – den seneste ”Oplev Europa med tog” udkom i 2018. Læs her om denne og de tidligere bøger, samt adskillige anmeldelser:

BLIV INSPIRERET TIL AT OPLEVE EUROPA MED TOG
Birgit Juel Martinsen | 9. maj 2019

H.C. Andersens berømte citat ‘At rejse er at leve’ emmer ud af rejsebogen ”Oplev Europa med tog”. Bogen er et overflødighedshorn af idéer til spændende rejser med klimagod samvittighed.
Britt Sallingboe har skrevet en imponerende rejsebog med fokus på toget som transportmiddel. Toget gør nemlig ’rejsen til en del af ferien’. Der er mange gode grunde til at rejse med tog. Ikke mindst er det godt for klimaet, fordi det ikke udleder de voldsomme mængder CO2, som fly gør. Derudover slipper du for lufthavnens security check, begrænsning på bagagen og transporten ind til den by du vil besøge. Med toget lander du centralt på bestemmelsesstedet, kan bevæge dig frit omkring under rejsen og se landskabet undervejs.
Fotsættes her:
https://birgitjuelmartinsen.dk/bliv-inspireret-til-at-opleve-europa-med-tog/

FOTO & COLLAGE – Paint Shop Pro XI” er en bog i successerien fra Danmarks Mindste Forlag “KREATIV COMPUTER”. Bogens forfattere er Susie Mikkelsen, it-underviser, studerende på den Grafiske Højskole og elev af Britt Salingboe samt Britt Sallingboe.

Med nye og forbedrede fotoredigeringsmuligheder og et indbygget Lærings Center på dansk er programmet utrolig visuelt og nemt at bruge for både voksne og børn. En god lejlighed til at være kreativ på computeren i både faget billedkunst og håndarbejde. Det er ren leg.

Bogen er skrevet til både professionelle fotografer, garvede Paint Shop Pro-brugere og nybegyndere. Alle vil få stor glæde af bogens meget enkle og let forståelige trin for trin-øvelser inden for blandt andet digital scrapping, print direkte på tekstil, vektorgrafik, fotomontage, art media, retoucher og reparer, snapfire med mere.

Selvom bogen tager udgangspunkt i Paint Shop Pro, kan den være rigtig god som inspiration for Photoshop-brugere også.

Berit Kirketerp

Lærings Center – Paint Shop Pro X er en e-bog på 101 sider, 570 MB øve- og inspirationsbilleder samt spændende software-demoer.
Både nybegyndere og garvede Paint Shop Pro brugere kan på én dag ved hjælp af det revolutionerende nye danske ´Lærings Center´ lære at beherske Paint Shop Pro X´s Arbejdsflow:
1. Hente fotos
2. Justér
3. Retoucher og genskab
4. Collage
5 Tekst og grafik
6. Effekter
7. Print og del
Derudover rummer bogen en grundig gennemgang af alle redskaber.

En lille bog i bogen kaldes ‘Design med hjertet‘. Her finder man inspiration, workshopper, artikler og links. Fremhæves skal her afsnit om layout og tessalation, et begreb, der blandt andet kendes fra Eschers forvandlingstegninger. Flere steder får man indblik i kunsthåndværkeres ideer og arbejdsmåder.
Er man nu helt lost, er der endnu en bog i bogen kaldet ‘At bygge bro’, hvor man kan blive dus med den digitale verden inden for basal viden. Her er alle tekniske udtryk forklaret grundigt og fulgt af skærmbilleder, så alle kan være med.
Når først læreren har gennemarbejdet denne kreative bog, vil dele af den helt sikkert finde vej til undervisningen i folkeskolen.

Hanne Gustafsson

Paintshop Pro 9
Det helt revolutionerende er udviklingen af nye Art Media-redskaber, der giver virkning som henholdsvis olie- og akrylpensel med realistiske våde penselstrøg. Eller der kan bruges kridt, farveblyanter eller tusser til tørpigmentvirkning.
Ved at tage udgangspunkt i digitale fotos er der mulighed for at lege og skabe kreative udtryk ved brug af Mixer-paletten, Art Media-pensler og Art Media-lag. I bogen guides man på sædvanlig pædagogisk vis gennem de mange muligheder.
Et andet spændende område, der tages op, er brugen af maskelag. Der findes i »Paint Shop Pro 9« indbyggede masker, som kan bruges til at lægge ind over dele af eller hele billedet.
I tidligere bøger har forfatteren givet mange kreative ideer til fremstilling af kollager. Disse er også med her, og som noget nyt er der anvisning på at tilføje såvel en vandret som en lodret tekst. Bogen er oplagt for håndarbejdslæreren til at sætte sig ind i nye kreative muligheder med de digitale medier.
Hanne Gustafsson

Form, farve, fantasi.
Point Shop pro 8 – legende let
Målet med denne poetiske computerbog er via tegne-maleprogrammet Paint Shop Pro 8 at føre dig blidt gennem det basale i digital billedbehandling og samtidig give dig ideer til hvad computer, scanner, digitalkamera og printer kan bruges til i den kreative proces og i arbejdet med billedredigering, grafik, tekstil, design og collager. Bogen rummer 12 lektioner.

”FORM FARVE FANTASI”
I århundreder er de blevet malet, de uskyldsrene motiver: buskene, træerne, frugterne, vandene, barneansigterne etc. 
I takt med computeralderens banken på døren til den virkelige virkelighed er det blevet muligt at blande billede og computer – og dermed blande det uforvrængede med det forvrængende. Jeg har i lang tid brugt flere daglige timer med netop en pc end med mine egne børn. Men først nu, overtalt af kunsthåndværker Britt Sallingboes ”FORM FARVE FANTASI”, har jeg overgivet mig til den påstand, at computerens kreative talenter kan strække sig til mere end ”en klodset og kantet efterligning af virkeligheden”, som arkitekt Steen Juhler præcist formulerer det på bogens bagside. Og dét er nok en af bogens væsentligste kvaliteter, at den – samtidig med at være en fin guide – fremviser et hav af resultater. En mening med at blande maskine og billede i en skabende proces. For det er på mange af siderne en usædvanlig flot bog. Se forsiden til lektion 2, se billedforvandlingen på side 31 i lektion 3, se plakaten på side 37, mærk omslaget… Det gælder illustrationer, det gælder materiale: Bogen er rent ud sagt tæskelækker.

Med Electric Quilt går det som en leg at designe patchwork og quilts på somputer. Bogen bygger bro mellem kreativitet og ny teknologi på en måde så både nybegyndere og professionelle kan hente værdifuld viden i bogens lektioner og mange illustrationer.

Kvinder Online henvender sig til både begyndere og mere erfarne computerbrugere. Bogen indeholder en grundlæggende computerviden, der er nødvendig, ligegyldigt om du vil bruge computeren til design, til at skrive digte, til regnskab eller til at surfe på Internettet med.
Når det gælder computere og Internet, findes der ingen dumme spørgsmål . Og denne bog indeholder sikkert heller ikke alle svarene! Men når du har læst bogen, har du bl.a. fået svar på:
Hvad indeholder min computer?
Hvad er Windows 95?
Hvad er Internettet?
Hvordan surfer jeg på Internettet?
Britt Sallingboe har gennem flere år undervist billedkunstnere, designere og håndarbejdslærere i tekstildesign på computer og basal computerviden.
Kapitlerne er spækket med brugbare oplysninger, som serveres i en let og varm tone.

Mal og tryk på tekstiler
En ligefrem og praktisk funderet bog om arbejdet med reaktive farvestoffer. Der er tale om farver af typen remazol, der kan bruges på mange forskellige fibre. De enkelte processer forklares grundigt, hvortil kommer forslag til ideer og modeller. Borgen 1992.

KOMPOSITION OG FARVELÆRE
En utrolig god inspirationskilde for den kreative studerende og andre håndarbejdsinteresserede.
Bogen er god til at give det lille skub videre, som man så ofte mangler når der skal indhentes inspiration. En bog der på det varmeste kan anbefales til den kreative og fingernemme person.

TEKSTILDESIGN FRA DET GAMLE ÆGYPTEN TIL CYBERSPACE
Lektørudtalelse
Denne bog henvender sig de tekstilinteresserede, der vil prøve at bruge computerprogrammer og Internettet som hjælp og inspirationskilde i designprocessen. Bogen starter med en lettilgængelig indledning til brug af maleprogrammer, scannere, digitale kameraer m.m. samt farvelære. Herefter ses der på en mængde forskellige designprogrammer til vævning, strik, mønsterdesign, patchwork, knipling, broderi m.m. De fleste af disse programmer ligger desuden i demoversion på den medfølgende cd-rom. Bogen afsluttes med et afsnit om Internettet som inspirationskilde, forsynet med 280 webadresser. Bogen fremtræder iøjnefaldende og indbydende med en flot rød collage på forsiden. Den er rigt ill. med s/h fotos, tegninger og skærmbilleder samt en del farvetavler. Britt Sallingboe, der tidligere har skrevet bøger om farvelære og tekstiltryk samt bogen KVINDER ONLINE (98/31), samt hendes medforfatter skriver i et mundret og engageret sprog, og de forstår virkelig at formidle deres glæde ved at skabe med computeren som hjælper, samtidig med at de videregiver en mængde glimrende facts. Bogen henvender sig både til håndarbejdslærere og designere og os almindelige hobbymennesker, der selv vil designe vores modeller.