Britt i TV2

Kontakt Britt

  Om Britt Sallingboe

  Britt Sallingboe, kunsthåndværker, IT-underviser, forfatter og Paint Shop Pro ekspert, har siden 1979 undervist i tekstilformgivning, grafik, komposition og farvelære, digital billedbehandling og collagefremstilling.

  UDDANNELSE
  Højere Handelseksamen 1963
  Klubpædagog 1969
  Tekstildesign Engelsholm Højskole 1977-79
  Win-Art, Digital billedbehandling, Aarhus 1994-95
  Jacquard, Skolen for Tekstil Computerdesign, Aarhus 1996

  COLLAGEMAGER
  Britts store passion for tekstildesign og for at lave collager startede året hvor hun fik værksted på loftet hos maleren Ejnar Iversen. Det fabulerende havde hun lært på kurser hos Tekstilformgiver Baukje Zijlstra og hos maleren Grazyna Gotz.

  DIGITAL BILLEDBEHANDLING
  Britt har arbejdet og skrevet om Paint Shop Pro siden version 4 og været Beta-Tester hos Corel, der designer Paint Shop Pro. Hun kender derfor programmet som sin egen bukselomme.

  ONLINE SKOLE
  Britt er kendt for sin store viden og sit smittende engagement og i1999 oprettede hun sammen med Dinna Herstmark en Design Onlineskole med undervisning i brug af Paint Shop Pro.

  UNDERVISNING I KREATIV COMPUTER
  Britt har siden 1995 rejst rundt i Danmark, England og på Færøerne og undervist studerende, lærere, kunsthåndværkere, tekstildesignere og håndarbejdsinteresserede i kreativ brug af computer og internet.

  ÅRETS WEB-GRRL
  Britt blev i 1999 kåret som ”Årets Web-grrl” for ”sit store arbejde med at skrive kreative computerbøger og for at udbrede IT blandt kvinder”.

  FORFATTER
  Britt Sallingboe har skrevet 12 bøger – de bøger hun gennem årene selv havde savnet: Fagbøger, der taler til fantasien og fyldt med poesi, eventyr, inspiration, livsglæde og humor. Bøgerne udkom på Borgens Forlag, Hovedland, Forlaget Globe og Britts eget forlag ”Danmarks Mindste Forlag”.
  Familien havde 2007 fået Britt vristet fra computer og tastatur og fået hende til at sælge hjertebarnet: ”Danmarks Mindste forlag” – ikke flere bøger… nu skulle familie, venner og rejser rundt i verden dyrkes…

  Men én gang forfatter – altid forfatter – derfor en inspirerende tog om togrejser i Europa:
  OPLEV EUROPA MED TOG
  – en rejseantologi for individuelle rejsende